top of page

Natječaj za dodjelu stipendije zaklade Histrion za akademsku godinu 2024./2025. redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj

Rok: 1. Rujan 2024 do 12:00 sati

ZAKLADA HISTRION raspisuje

 

NATJEČAJ
za dodjelu stipendije za akademsku godinu 2024./2025. 
redovitim studentima koji studiraju na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj

 

Stipendije se dodjeljuju redovitim studentima slabijega socio-ekonomskoga statusa koji su upisali prvu godinu na preddiplomskim sveučilišnim studijima. Studenti moraju biti hrvatski drzavljani koji su tijekom srednje škole ostvarili prosjek od barem 4.0 i kojima prihod po članu kućanstva ne prelazi 400 eura, te koji nisu korisnici slične stipendije.

 

Zainteresirani studenti trebaju poslati na email stipendije@zakladahistrion.org, sa naznakom “Za stipendiju 24/25”, sljedeće:

- kopije svojih svjedodžbi za sve razrede srednje škole, 
- potvrdu o upisu na fakultet, 
- potvrdu o primanjima po članu obitelji u 2023. godini,
- kratki sastav (do 2 stranice) u kojem opisuju svoju motivaciju za nastavak obrazovanja i razloge zbog kojih bi oni bili idealni kandidati za stipendiju

Odbor Zaklade Histrion će pregledati prijave, odabrati dobitnika i obavijestiti njega ili nju o odluci do 15. rujna. Dobitnik će biti odabran na temelju uspjeha u srednjoj školi, potrebe, i priloženog sastava. Stipendija u iznosu od 400 eura na mjesec se dodjeljuje na tri godine, ukoliko student zadovolji uvjete specificirane u Ugovoru (redovno polaganje ispita i održavanje prosjeka ocjena). Ukoliko odbor zaklade Histrion nakon evaluacije smatra da niti jedan kandidat ne zadovoljava uvjete, stipendija za akademsku godinu 2024./2025. neće biti dodijeljena.

 

Zaklada  Histrion je privatna neprofitna organizacija sa sjedištem u Puli, podružnica neprofitne organizacije Histrion Foundation sa sjedištem u Los Angeles, SAD. Svrha Zaklade Histrion je dodjela stipendija i ostalih oblika pomoći koje omogućavaju mladima ostvaranje njihovih punih potencijala. Dodatne informacije mogu se naći na Zaklada Histrion i Histrion Foundation web stranicama. 

bottom of page