top of page

Upoznajte naše stipendiste

Petra Papa
"Uživam u učenju jezika i otkrivanju tajni koje se kriju u riječima, jer vjerujem da jezik ima moć povezati ljude i otvoriti nova vrata."

Petra Papa, Student kroatistike i pedagogije na Sveučilištu u Zadru

Zaklada Histrion je dodijelila punu stipendiju Petri Papa za njen dodiplomski studij u periodu 2022-2025.

Bok svima, ja sam Petra Papa imam 21 godinu.
 
Rođena sam u srcu Slavonije, u prekrasnom gradu Osijeku. No, moj put me je odveo na obalu, u čarobni grad Pulu, gdje sam otkrila svoju pravu strast i snove. Imam mlađeg brata koji je smješten u dječjem domu i mlađu sestru čije je skrbništvo prepušteno baki. Iako sam prošla trnovito polje zajedno sa svojom obitelji sam našla nešto što me trenutno ispunjava i pruža mi trenutni bijeg od stvarnosti.
 
Danas, moj svijet vrti se oko riječi i znanja, zaista sam zahvalna što mogu ići na fakultet i tamo educirati sebe. Studiram kroatistiku i pedagogiju na Sveučilištu u Zadru. Tamo sam pronašla svoje mjesto, okružena knjigama u svakodnevnim avanturama kroz jezične prostore. Uživam u učenju jezika i otkrivanju tajni koje se kriju u riječima, jer vjerujem da jezik ima moć povezati ljude i otvoriti nova vrata. Uz kroatistiku, studiram i pedagogiju koja mi daje šire poglede na odgoj i obrazovanje. Prva godina je zaista bila izazovna, promjena okoline, samostalan život i zahtjevni profesori, ali je i brzo završila. 
 
Kroz svoje putovanje u Zadru, naišla sam na najvrijednije blago - prijateljstva. Sretne slučajnosti spojile su me s prekrasnim curama koje su postale moja druga obitelj. Zajedno dijelimo smijeh i suze, snove i ambicije. Svi skupa rastemo i razvijamo se, potičući jedni druge na najbolje što možemo biti. Naravno, ima tu mjesta i na red zabave. 

Ali moj život ne završava na znanju i knjigama. Ja sam pustolov po duši! Kad god sam u mogućnosti, bježim na more. More je moj mir, moj bijeg od stvarnosti. Osjećaj pijeska pod nogama i zvuk valova u daljini čine me sretnom i slobodnom. Svaka morska pustolovina donosi mi osjećaj uzbuđenja, kao da uplovljavam u novi svijet neistraženih čuda. Ali više od toga, more mi je inspiracija i to kakva.


Petra 


 
bottom of page